Uw wijkagenten in Oosterhout-Noord en de kerkdorpen.


U woont, werkt en/of gaat naar school in het gebied waarvan wij, Kader Cobanlar, André Duister, Sandra Robbers, Remy Slangen en Erik van der Velden de wijkagenten zijn.

Samen met andere politiemensen proberen wij een bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in het gebied. Enkele van onze belangrijkste speerpunten op dit moment zijn de aanpak van woninginbraken en jeugdcriminaliteit.

We hebben allemaal een 'eigen' wijk (zie onderaan dit bericht), maar vervangen elkaar bij afwezigheid. Op die manier is er voor u altijd een wijkagent bereikbaar en beschikbaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Heeft u een acuut probleem, bijvoorbeeld overlast van dealende jongeren, wacht dan niet totdat u contact heeft met de wijkagent, maar meld uw probleem direct.

Heeft u problemen die niet direct om politie-inzet vragen, zoals aanhoudende overlast, neem dan contact op met uw wijkagent

Bent u getuige van een strafbaar feit of ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

Wilt u meer weten over de politieorganisatie in het algemeen, kijk dan ook eens op onze website www.politie.nl. U vindt op deze website ook onze dagelijkse nieuwsberichten. Tot slot nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met Burgernet, hét landelijk communicatiekanaal van de lokale overheid als het gaat om openbare orde en veiligheid. Meer informatie hierover is te vinden op www.burgernet.nl

 

Graag tot ziens in de wijk!

 

André Duister

 

Strijen 1

Vrachelen II

Markant

Industrieterrein Weststad en Statendam

Remy Slangen

 

Larenbuurt

Beemdenbuurt

Dammenbuurt

Staatsliedenbuurt

Sportpark Elskens

Erik van der Velden

 

Dorst

Den Hout

Oosteind

Sandra Robbers

 

Schildersbuurt

Donkenbuurt

WC Arkendonk

 

Kader Cobanlar

 

Sterren- en Kometenbuurt

Kruidenbuurt

Strijen II

 

21-10-2013

Oosterhout/Altena/Geertruidenberg: In het buitengebied rond Oosterhout, Altena en Geetruidenberg zijn de afgelopen maand meer dan 100 auto-inbraken geregistreerd. De politie doet onderzoek, maar roept ook de bewoners op extra alert te zijn.

In Woudrichem, Sleeuwijk en Nieuwendijk zijn de buurtpreventieteams extra alert. De inbrekers hebben vooral gemunt op auto's van het merk Volkswagen, Seat en Mazda. Veelal bestaat de buit uit (ingebouwde) navigatie, airbags en waardevolle spullen.

De politie roept de bevolking op om alert te zijn op het afsluiten van hun voertuigen en verdachte personen in hun wijk.

Voorkom diefstal uit/van auto
Elke twee minuten breekt een dief een auto open. Om hem te stelen of om er waardevolle spullen uit te halen. De politie spoort autodieven en auto-inbrekers actief op. U kunt zelf ook proberen het inbrekers en dieven moeilijker te maken:

  • Sluit uw auto altijd en overal goed af. Haal de sleutel uit het contact als u uit de auto stapt, ook al parkeert u maar heel even.
  • Maak er een gewoonte van om bij het verlaten van de auto het stuurwiel in het stuurslot te zetten.
  • Haal uw radio (of frontje van de radio) uit de auto en verstop die niet in de auto.
  • Laat kostbare spullen niet zichtbaar in de auto achter. Heeft u een stationcar, dek dan de laadruimte niet af. De dief ziet dan dat er niets te halen valt. Zet eventueel het dashboardkastje open als daar geen spullen in liggen.
  • Installatie van een alarmsysteem of een startonderbreker is een effectieve manier om uw auto te beveiligen. Bepaalde automodellen zijn uitgerust met een volgsysteem via de satelliet (GPS). Zorg dat u de gegevens van dit systeem bij de hand heeft ingeval van diefstal. De politie kan uw auto dan sneller traceren.
  • Speciale stickers op de auto kunnen laten zien dat er een alarmsysteem of startonderbreker is geïnstalleerd. Dit soort stickers schrikt inbrekers af.
  • Naast elektronische beveiligingsmiddelen zijn er ook mechanische middelen in de handel. Voorbeelden zijn handremsloten, stuur/pedaalsloten, wielklemmen, wielmoerbeveiliging. Vraag eventueel om advies bij uw garagehouder of verzekeringsmaatschappij.
  • Ga bij particuliere verkoop van uw auto altijd mee met de proefrit. Stap zelf rechts in en overhandig de sleutel in de auto aan de bestuurder. Stap niet uit de auto tijdens de proefrit. Geef uw auto(sleutels) bij verkoop pas af als alle zaken zijn geregeld (geld betaald, kenteken overgeschreven, officieel vrijwaringsbewijs ontvangen).
  • Als u uw kenteken in uw autoruiten laat graveren, kan de politie uw auto makkelijker opsporen als hij gestolen zou worden.
  • Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.
Met vriendelijke groet,
Erik van der Velden, wijkagent
team Dongemond  (Oosterhout)
Politie | Zeeland-West-Brabant
Europark 21, 4904 SX Oosterhout
Postbus 8050, 5004 GB Tilburg
0900-8844 doorkiesnummer  222205

25-05-2013

Je kent ze wel, wegpiraten die alle verkeersregels aan hun laars lappen. Door hun roekeloze rijgedrag vormen ze een gevaar op de weg. ‘Zo iemand verdient een prent!’, denk je, maar vaak blijft het daar dan bij. Je kunt echter iets doen!

Een wegpiraat is iemand die roekeloos rijdt. Op de snelweg of in de bebouwde kom. In de auto, op de motor of de brommer, met een Nederlands kenteken. Het gaat bijvoorbeeld om één, of een combinatie van, de volgende verkeersovertredingen: bumperkleven, snijden, rechts inhalen, grove snelheidsovertredingen, gevaarlijk in- en uitvoegen of door rood licht rijden.

Hoe en wat?
Je kunt een wegpiraat melden door contact met de politie op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief) of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij ontvangen dan graag van u informatie over het incident (wanneer gebeurd en waar), het voertuig van de wegpiraat (kenteken, merk/type, kleur, soort voertuig, bijzonderheden van voertuig / bestuurder) en informatie over het geconstateerde weggedrag.
De melding is niet anoniem. Als melder maak je je dus met naam en toenaam bij de politie bekend. De politie heeft deze gegevens nodig om voor aanvullende informatie contact met u op te kunnen nemen. Ook wordt de melder binnen vier weken telefonisch op de hoogte gesteld van wat er met de melding is gebeurd. De wegpiraat krijgt vanzelfsprekend niet te horen van wie de melding afkomstig is!

Wat doet de politie?
Na een melding van wegpiraterij, neemt, indien nodig, de politie opnieuw contact op met de melder. We trekken na of de melding wel echt is en verzamelen aanvullende informatie. Daarna leggen we contact met de wegpiraat, die we aan de hand van het kenteken kunnen vinden. We confronteren hem of haar met de melding en geven aan hoe ernstig de gevolgen van zijn/haar roekeloze rijgedrag kunnen zijn. Gebleken is dat de meeste wegpiraten hun rijgedrag na zo’n telefoontje aanpassen. Mocht dit niet zo zijn, dan neemt de politie hardere maatregelen. Echte verkeershufters kunnen rekenen op een prent, een bezoekje van de politie of zelfs intrekking van hun rijbewijs.